Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Čo priniesol Marec? Najkrajšie knihy Slovenska a myšlienky hodné budúcnosti

Čo priniesol Marec? Najkrajšie knihy Slovenska a myšlienky hodné budúcnosti

Čo priniesol Marec? Najkrajšie knihy Slovenska a myšlienky hodné budúcnosti

Ani nevieme ako a prvý štvrťrok už je za nami. Zároveň aj sviatkové obdobie, čím je apríl, skvelým začiatkom nových výziev, ale aj časom na zreflektovanie tých starých. 

Veríme, že si už v pohodlných teplákoch, a spolu s tvojou “posviatkovou diétou” začínajú aj naše marcové zápisky. 


ČO SA NÁM PODARILO?

Ivan pobehal (doslova) polovicu Londýna

Ivan mal tour po najlepších londýnskych kníhkupetvách, kde čerpal inšpiráciu a nadväzoval nové kontakty. Osobne sa stretol s Fabiom z Monocle Store a Rubenom z Magma Books. Navštívil aj The London Book Fair, čiže si vieš predstaviť koľko nových nápadov mu v hlave vzkrslo.

O pár dní sa spolu chystáme do Bologne na podobný inšpiratívny trip. Je niečo, čo by si nám tam odporučil/a vidieť? Napíš nám tu, alebo na Instagram, veľmi nás to poteší.


Nominácia v súťaži Najkrajšie knihy Slovenska

Niekedy sa treba vedieť aj pochváliť. A tentokrát sa aj máme začo. Získali sme nomináciu v súťaži, kde hodnotia knihy nielen podľa pekného obalu, ale aj vnútra. Skrátka dizajn a vizuálnu komunikáciu, na ktorej sme sa tak veľmi nadreli, aby mala kniha nie len výpovednú funkciu, ale aj tú estetickú.

V súťaži mali na výber z vyše 200 prihlásených kníh, kde nakoniec vybrali 20 kníh do shotlistu a medzi nimi aj našu Na Chrbte. Na oficiálne výsledky, kde odmenia top 10 kníh si počkáme do konca apríla. Už teraz však ĎAKUJEME najmä nášmu dreamteamu, ktorí sa na jej tvorbe podieľal - kamoši ste skvelí.

Nomináciou sme nesmierne poctení, no nedá nám nevyjadriť sa aj k pomerne nedávnym udalostiam, ktoré v Bibiane nastali. Spôsob, ktorým chce ministerka kultúry získať kontrolu aj nad touto inštitúciou je pre nás alarmujúci.

Na prvom proteste sme samozrejme nemohli chýbať. Vidíme sa na tom ďalšom?

Zarezonovalo s vami

Na MDŽ sme zazdieľali ako k svojej energii a produktivite vedia počas cyklu pristupovať naše Žurnálistky. Informácie z neho však vedia využiť aj Žurnálisti. Pomôže im to viac pochopiť zmeny, ktorými si ženy prechádzajú a budú tak pripravený prispôsobiť svoju reakciu v rôznych situáciach. Niekedy totiž stačí pochopenie, či extra dávka nehy.

Hladiny hormónov sa v tele ženy menia každou fázou. Ovplyvňuje to nie len ich náladu, ale aj energiu. Rozpoznávaním signálov a počítaním dní sa však vedia naučiť ako a kedy rátať so svojou produktivitou.

 

Na Instagrame sme začali aj s pravidelnou "rubrikou" Myšlienky hodné budúcnosti, kde ti predstavujeme firmy/projekty a hlavne ľudí, ktorí za nimi stoja. Vyberáme si z rad našich Žurnálistov a ak o niekom podobnom vieš, prípadne si ním ty sám alebo ty sama, neváhaj sa nám ozvať buď mailom na ahoj@zurnal.sk alebo priamo cez Instagram. 

 

ČO NÁS INŠPIROVALO?

📚 Kniha: Charlie Munger - Poor Charlie's Almanack

🎥 Film: Poor Things (Hulu)

🎙 PodcastPiatoček - Kampaň kvitne, pozor na pelle

📰 Článok: Učil nás, ako a prečo sa mýlime. Kahneman získal nobelovku za ekonómiu, hoci ju nikdy neštudoval - Peter Koubský (dennikn.sk)

💡 Projekt hodný budúcnosti: Baťa Point v Partizánskom

NA ČO SA MÔŽEŠ TEŠIŤ? 

Jakub a Gréta, sú už v teréne a pracujú na novej knihe. Všetko ide podľa plánov a určite sa je na čo tešiť. Aj keď to je neuveriteľné, táto fotka je z 25.3.

Začali sme fotením, pokračujeme osobnými rozhovormi s dôležitými ľuďmi pre vznik tejto knihy.

Tipneš si, akú tému sme sa tentokrát rozhodli spracovať?

Budú aj nové cvičebnice!

Rozširujeme našu ponuku cvičebníc so zámerom na ďalšie životné oblasti a pripravujeme aj špeciál v spolupráci s potenciálnym knižným debutantom roka.

Ty ešte nevieš o aké cvičebnice ide?? Hmmm asi to znamená, že si nevyplnil/a jeden z najdôležitejších dotazníkov za veľmi dlhý čas. Minulý rok bol rokom experimentovania a potrebujeme spätnú väzbu na to, aby sme vedeli, ktoré experimenty nám vyšli.

 

 

Marcové zápisky sú na konci.

Nezabudni nám dať vedieť, ako sa ti páčili.

Držíme ti palce nech ťa Žurnál sprevádza aj v ďalšom mesiaci a nech napreduješ v plnení svojich záväzkov.

Juraj a Žurnálisti 

Leave a comment

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.

All comments are moderated before being published.

Read other notes

Cítiš potrebu neustáleho schvaľovania?

Cítiš potrebu neustáleho schvaľovania?

Externá validácia môže byť v niektorých prípadoch neškodná, no ak sa bez nej nedokážeme rozhodovať a pre zapáčenie sa iným sme ochotní zradiť vlastné hodnoty, mali by sme sa mať na pozore.

Read more
Novoročné zápisky

Novoročné zápisky

V štartovacom vydaní našich zápiskov pre rok 2024 ti prinášame zhrnutie nášho prvého a rovno aj druhého mesiaca. Z nášho ročného plánovania, kde sme rozoberali, kam naše kroky povedú, sme odišli ...

Read more