Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Čo priniesol Apríl? Rodičovník a knihkupectvá v Bologni

Čo priniesol Apríl? Rodičovník a knihkupectvá v Bologni

Čo priniesol Apríl? Rodičovník a knihkupectvá v Bologni

Raz slnečný, raz upršaný, aj taký môže byť apríl. U nás v Žurnále bol v 100% pracovnom nasedení. Bol plný porád k pripravovaným novinkám, ktoré ti chceme ukázať. 
Malú ochutnávku z repertoára našich noviniek ti prinášame aj v dnešných zápiskoch.

ČO SA NÁM PODARILO?

Na Chrbte patrí medzi Najkrajšie knihy Slovenska

Kamaráti, máme obrovskú radosť
 
Našu knihu Na Chrbte zaradila odborná porota do výberu 20 najkrajších kníh Slovenska. Je to obrovská pocta pre nás, ako začínajúce vydavateľstvo, ale taktiež ocenenie pre skvelý autorský tím, ktorý na knihe pracoval, za čo mu patrí veľké uznanie.
Slová vďaky smerujeme aj nosičskej komunite, ktorá nám dovolila autenticky zachytiť toto unikátne remeslo.
Naše poďakovanie patrí aj odbornej porote, ktorá ocenila vizuálne spracovanie knihy a gratulujeme ďalším oceneným knihám z výberu.
Teraz naša kniha ako aj ďalšie "pocestujú" po Slovensku a budú aj reprezentovať našu krajinu na zahraničných knižných veľtrhoch. 



Na záver sa chceme poďakovať a vyjadriť solidaritu s tímom odvážnych ľudí a organizátorov ceny Najkrajšie knihy Slovenska z organizácie Bibiana. Tá sa stala ďalšou z kultúrnych inštitúcii, ktoré sa rozhodla súčasná ministerka kultúry „znormalizovať“.
Stojíme pri vás, ako aj pri všetkých zástupcoch kultúrnej obce.Pretože skutočná kultúra kultivuje a nerozdeľuje spoločnosť.

PS: Kniha Na Chrbte je momentálne, až na pár kusov v kníhkupectve Martinus, vypredaná. Pripravujeme však dotlač, aby sme stihli ešte letnú turistickú sezónu. Čoskoro sa ozveme.

 

Spravili sme si (pracovný) výlet do Bologne

Po Londýnskom Book Fair sme opäť vycestovali načerpať inšpiráciu, tentokrát do Bologne. Nie, že by sme mali doma nedostatok detských kníh, tých máme plné knižnice. 
Chceme príbehy zo slovenských hôr dostať do sveta a najlepší spôsob je priamo nadviazať kontakty s medzinárodnými vydavateľmi a partnermi. Tak sme sa vybrali na prieskum. A k tomu sme si dali aj zopár inšpiratívnych miest, kníhkupectiev, design obchodov a nejedno deci poctivého naturálneho vína a bolognských cestovín. Akurát Ivan si, s jeho najnovším mustache, poplietol Bolognu s Berlínom. 

Nový Polročník a s ním aj príležitosť na reštart cieľov

Začínal/a si jedným, alebo si ešte nezačal/a vôbec? Nevadí, máme pre teba nový začiatok. S blížiacim sa II. polrokom je tu aj nový Polročník, ktorý si v predstihu môžeš objednať v koženkovej verzii, ale aj 100 % ekologickej Savile Row na našom webe s okamžitým doručením.
V rámci predletnej upratéky skladu, sme pre teba pridali sme aj zaujímavé zľavy na doplnky, vďaka ktorým skrášliš svoj pracovný stôl, čo určite prispeje aj k tvojej produktivite.

Zarezonovalo s vami

Predstav si, že si na evente, kde niekto zakričí túto vetu: “Všetci odvážlivci nech spravia krok vpred.” Spravil/a by si krok vpred?

Môžeš to využiť ako zamyslenie do diára na dnes a požurnálovať o tom, či si alebo nie si odvážny/a.

O tom, ako je dôležité vystúpiť z komfortnej zóny si musel/a počuť tak milión krát.

Skús si dnes v Žurnále krátke cvičenie: nakresli si kruh. Do kruhu vypíš dôvody pre svoje pohodlie, dôvody prečo nerobiť v živote riskantné zmeny. Mimo kruhu identifikuj svoje nepohodlie, stav alebo veci o ktoré by si mohol/mohla prísť. Takto získaš vizualizáciu toho, čo je mimo tvojej komfortnej zóny a bude to pre teba menšou neznámou.

Naberieš odvahu zistiť či uspeješ?

Na Instagrame sme začali aj s pravidelnou "rubrikou" Myšlienky hodné budúcnosti, kde ti predstavujeme firmy/projekty a hlavne ľudí, ktorí za nimi stoja.

Vyberáme si z rad našich Žurnálistov a ak o niekom podobnom vieš, prípadne si ním ty sám alebo ty sama, neváhaj sa nám ozvať buď mailom na ahoj@zurnal.sk alebo priamo cez Instagram. 

 

ČO NÁS INŠPIROVALO?

📚 Kniha: Bill Perkins - Die With Zero

🎥 Film: Hack Your Health: The Secret of Your Gut

📱 Appka: VOS: Duševné zdravie & Denník (Android)

📰 Článok: After their PM halts Ukraine aid, Slovaks dig deep to help - Rob Cameron (BBC News)

💡 Projekt hodný budúcnosti: Komunitná sauna Bobor

 

NA ČO SA MÔŽEŠ TEŠIŤ?

Nová Cvičebnica pre všetkých rodičov

Aj my sme sa za tých 7 rokov od vzniku Žurnálu zmenili. A tou najdôležitejšou úlohou, ktorú dennodenne napĺňame, je rola otca a rodiča. Aj preto sme sa rozhodli vytvoriť Cvičebnicu, ktorá nám v začiatkoch rodičovstva mimoriadne chýbala. Spojili sme s Intymytou a Emocionálnym kompasom, organizáciami ktoré pomáhajú deťom a rodičom budovať zdravé, bezpečné, rešpektujúce a rovné vzťahy.  

Rodičovník vzniká ako sprievodca rešpektujúcim rodičovstvom v každom veku dieťaťa. Naučíš sa zdravo spracovávať emócie a zvládať náročné situácie emocionálneho vývinu, vzťahovej a sexuálnej výchovy.



Aby tých spoluprác nebolo málo :)

Popri spoločnom Rodičovníku s Intymytou a Emocionálnym kompasom sme rozbehli spoluprácu aj s jedným obľúbeným marketérom.  

O čo vlastne ide sa dozviete v ďalších zápiskoch, alebo na Forbes festivale na Tyršáku, ak všetko pôjde podľa plánu. 

 

Nateraz len malá indícia: 🧔🏻💛🐑 Už vieš?

...

Aprílové zápisky sú na konci. Máj zvykne byť pre nás najrušnejším mesiacom prvého polroka. Pred začiatkom letných dní to znamená veľa nových produktov a spoluprác.

Drž nám teda prsty, nech všetko zvládneme.

 

Veríme, že ti urobíme radosť.

Juraj a Žurnálisti 👋🏼

Leave a comment

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.

All comments are moderated before being published.

Read other notes

Cítiš potrebu neustáleho schvaľovania?

Cítiš potrebu neustáleho schvaľovania?

Externá validácia môže byť v niektorých prípadoch neškodná, no ak sa bez nej nedokážeme rozhodovať a pre zapáčenie sa iným sme ochotní zradiť vlastné hodnoty, mali by sme sa mať na pozore.

Read more
Novoročné zápisky

Novoročné zápisky

V štartovacom vydaní našich zápiskov pre rok 2024 ti prinášame zhrnutie nášho prvého a rovno aj druhého mesiaca. Z nášho ročného plánovania, kde sme rozoberali, kam naše kroky povedú, sme odišli ...

Read more